59 energiezuinige nieuwbouwappartementen in het centrum van Spijkenisse

0

Op de hoek waar de Eerste Heulbrugstraat en de Marrewijklaan elkaar kruisen, aan het Vredehofplein, bouwt Vorm Bouw in opdracht van Maasdelta Groep een appartementengebouw dat zes lagen telt. Het gaat om 59 huurwoningen. Dit project is een vervolg op de prachtige stadswoningen in ‘Het Dorp’ aan de Eerste Heulbrugstraat en Achterstraat die in 2013 zijn opgeleverd. Dit project heeft dezelfde uitstraling en draagt ook dezelfde naam: Het Dorp fase 2.

59 energiezuinige huurwoningen in het hartje van het centrum van Spijkenisse. Het gebouw komt tegenover de historische Dorpskerk en de bibliotheek De Boekenberg te staan. Daartussen ligt het pleintje waar de gezellige weekmarkt plaatsvindt. Een mooi plaatje om in te wonen.

Energiezuinige woningen
De woningen worden volgens de EPC-0 richtlijnen gebouwd. Dit houdt in dat de energie van de installaties in de woningen zoals de warmtepomp- en het ventilatiesysteem opgewekt wordt door zonnepanelen op het dak. De energie wordt dus op een duurzame manier opgewekt.

Aanbod huurwoningen
De huurwoningen worden halverwege januari via www.woonnetrijnmond.nl aangeboden. Het aanbod bestaat zowel uit appartementen in de sociale huursector als appartementen waar geen huurtoeslag voor aangevraagd kan worden. In januari staat er meer informatie over ‘Het Dorp fase 2’ op de website van Maasdelta. Houdt onze website, Facebook en Twitter in de gaten!

Planning bouw
Begin december zijn de boorwerkzaamheden voor de warmte- en koudeopslag in de grond gestart. Hiermee worden de woningen straks verwarmd en gekoeld. De boorwerkzaamheden duren tot de Kerst. Begin januari start de aannemer met de voorbereiding van de bouwwerkzaamheden. De funderingspalen worden in januari geplaatst. In het derde kwartaal van 2017 wordt de nieuwbouw afgerond.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op