40e Landelijke Sterrenkijkdagen

0

Aanstaande vrijdag en zaterdag 11 en 12 maart zijn de Landelijke Sterrenkijkdagen. Sterrenwacht Tweelingen Spijkenisse is vrijdagavond 11 en zaterdagavond 12 maart geopend van 19:30u. Toegang is gratis.

Net als de voorgaande jaren laten wij u kennis maken ten aanzien van astronomie in de ruimste zin van het woord. Bij helder weer staan diversen telescopen opgesteld op ons Astropleintje. U wordt groepsgewijs door de sterrenwacht geleid, bij binnenkomst krijgt u een presentatie “Basis Sterrenkunde”.

Daarna kan bij helder weer gekeken door onze nieuwe aanwinst, onze nieuwe aanwinst zijn gedoneerd en gesponsord door: Prins Bernard Fonds, Deltaport Donatiefonds, Arauna Brielle nr. 281, Robtics en inzamelacties van leden. Ons nieuwe instrumentarium bestaat uit een montering van Skywatcher EQ8 en telescoop van Meade ACF 14″(diameter 35,56cm).

Als er gekeken kan worden door de nieuwe telescoop dan zijn Jupiter en Orionnevel goed aanwezig. En als het niet helder is kunt u toch ons nieuw instrumentarium aanschouwen.

Sterrenwacht Tweelingen
Libelleveen
3205 Spijkenisse

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op