4 maanden cel voor mishandelen NS Personeel

Justitie heeft vier maanden cel geëist tegen een 22-jarige Spijkenisser die NS-personeel had mishandeld en beledigd. Volgens justitie weet niemand raad met de man en is behandeling zinloos geworden. Geraldo van D. werd in januari van dit jaar op zwartrijden betrapt, in een trein in de buurt van Rotterdam. Het leidde tot een heftige woordenwisseling en fysiek geweld.

De verdachte zou een NS-controleur een kopstoot hebben gegeven. Twee collega’s zou hij hebben gekrabbeld. Daarnaast zou de man hebben gescholden.

Kopstoot
Geraldo van D. betwistte de kopstoot. Hij zou hooguit “met zijn hoofd de ander hebben geraakt.” Krabbelen was onmogelijk “want ik heb haast geen nagels.”

Volgens hem had het NS-personeel verkeerd gehandeld. “Ik ben zelf beveiliger geweest, dan moet je de-escaleren. Dat deden zij niet.” Volgens officier van justitie Ad de Beer is dat juist het probleem van de man. “Je gaat altijd een discussie aan en het ligt altijd aan een ander.”

‘Niet zeiken’
De officier had een paar simpele en pittige adviezen voor de verdachte. “Als je in het ov reist, moet je betalen. Dan moet je niet zeiken. Je moet soms gewoon je klep houden en accepteren dat er een situatie is waar jij het niet mee eens bent.”

Geraldo van D. is geen onbekende voor justitie. De man heeft sinds zijn twaalfde een aanzienlijk strafblad opgebouwd, met mishandelingen, beledigingen en inbraken. Volgens zijn advocate heeft hij zo’n beetje iedere gesloten, psychiatrische instelling in Nederland van binnen gezien.

Behandelen
Voor officier van justitie De Beer was het daarom duidelijk. “Het heeft geen zin meer jou te behandelen. Daar moeten we mee ophouden. Er is ook geen ambulante instelling die jou nog wil en kan helpen.”

Geraldo van D. hoopt dat hij na zijn detentie bij zijn broer in Amsterdam terechtkan. Voor de rest waren het allemaal leugens wat de officier had verteld. “Dat is laster, dat is smaad”.

De drie NS-medewerkers hebben schadevergoedingen gevraagd tot 500 euro. De rechter doet op 21 mei uitspraak.

Bron: rijnmond.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top