38e editie van “Kom in de Kas”

Zaterdag 11 april van 10.00 uur tot 16.00 uur kon men bedrijven op Voorne-Putten bezoeken die deelnamen aan Kom in de Kas. Het is alweer de 38ste keer dat het georganiseerd werd en is een van de grootste publieksevenementen van ons land. Op elk bedrijf was wel een bijzondere activiteit georganiseerd. De entrees waren gratis.

De diversiteit van de agrarische sector op Voorne-Putten maakt dat deze regio onderscheidend is, er deden dan ook veel verschillende bedrijven mee met Kom in de Kas. De pr-commissie Boeren en Tuinders Voorne-Putten, die deze dag organiseerde, zet zich dan ook in voor zowel de landbouw als de tuinbouw.

Bij de deelnemende kassen konden bezoekers o.a. uitleg krijgen over aardwarmte, over het opkweken van potrozen maar ook hoe de heerlijke paprika’s, tomaten, aubergines en aardbeien groeien in de kas.

Bij het akkerbouwbedrijf konden imposante machines bekeken worden die gebruikt worden bij het zaai klaar maken van het land en om de producten te oogsten. De koeien worden bij het melkveebedrijf gemolken met een automatisch melksysteem, dit gaat dag en nacht door zodat de bezoeker kon zien hoe het werkt.

Verder was er onder andere nog een kaasboerderij, een korenmolen geopend die nog volledig in bedrijf is en was er een museumboerderij te bezoeken. Op elk bedrijf werd wel een bijzondere activiteit georganiseerd, voor het hele gezin.

Van al het lekkers dat op Voorne-Putten geteeld wordt kon men natuurlijk ook proeven o.a. sappige tomaatjes, heerlijke paprika’s en voor de liefhebber: ambachtelijke patat. Kinderen konden zich uitleven met het aaien van lammetjes en kalfjes en een ritje op een pony.

Kom in de Kas! Een dagje uit voor jong en oud.
Een korte impressie gemaakt door Roel van Deursen van een tweetal bedrijven in Simonshaven en Hekelingen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top