200 bezoekers op woon- en informatiemarkt Nissewaard

Volop drukte tijdens de Wooninformatiemarkt Nissewaard, op dinsdag 21 april in Theater De Stoep in Spijkenisse. Zeker 200 mensen kwamen op het evenement af. Het aanbod was dan ook zeer gevarieerd: nieuwbouw, bestaande bouw, zelfbouwkavels, koop en huur, eengezinswoningen en appartementen.

Bijzonder deze keer was dat er ook aanbod van buiten Spijkenisse en Hekelingen was. Sinds de vorming van de gemeente Nissewaard horen ook dorpen als Zuidland en Heenvliet bij de gemeente. Volker Wessels presenteerde twee nieuwbouwprojecten uit beide dorpen: Kreken van Nibbeland in Zuidland en Heerlijk Heenvliet in Heenvliet. Een van de grote trekkers was Park Waterrijk, een nieuwbouwproject aan de rand van Hekelingen.

Maar ook bij de stand van Dura Vermeer, met aanbod uit nieuwbouwproject Het Land, was het voortdurend druk. De nieuwe maquette met daarin de ontwikkeling van De Haven was ook erg interessant voor bezoekers.

Online hypotheekdossier en starterslening
Flink wat publiek kwam ook af op de informatieve sessies in de kleine zaal. De eerste presentatie werd verzorgd door Sandy Riemers van de Rabobank. Zij sprak over het Online Hypotheekdossier van de bank. De tweede sessie werd verzorgd door Hilbert Bouwman van de SVn, het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten.

Hij legde uit wat de starterslening precies is: een extra lening tegen zeer gunstige voorwaarden, om het verschil te overbruggen tussen de prijs van het huis en wat je kunt lenen. De gemeente Nissewaard heeft al een starterslening, maar werkt op dit moment aan een tweede variant. Na afloop konden de bezoekers met zowel adviseurs van de Rabobank als met Hilbert Bouwman in gesprek. Meer informatie over de starterslening is te vinden op de site van de SVn: www.svn.nl.

Volgende Wooninformatiemark in oktober
De Wooninformatiemarkt werd georganiseerd door het Woonplatform Nissewaard, een samenwerkingsverband tussen ontwikkelaars, makelaars, woningcorporaties, de Rabobank, Ouwerkerk Notariaat en de gemeente. Het is de bedoeling dat in oktober weer een Wooninformatieavond plaatsvindt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top