1e editie CoderDojo Spijkenisse

0

Bij CoderDojo Spijkenisse leren kinderen, tussen de 7 en 12 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. De Dojo wordt opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen like-minded mensen.

Onderling delen deelnemers hun kennis en maken ze nieuwe dingen. CoderDojo maakt development en leren programmeren een leuke en sociale ervaring. CoderDojo legt ook veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht één regel: “Boven Alles: Wees Cool!”, Pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.

Leer gratis programmeren
CoderDojo is gratis toegankelijk, voor iedereen die tussen de 7 en 12 jaar is en wil leren programmeren. Je hoeft nog niet te kunnen coden om mee te kunnen doen. Het enige wat je nodig hebt is een laptop met wifi.

Kom in contact
Tijdens de dojo zijn er genoeg manieren om in contact te komen met andere kinderen. Waarmee je samen je volgende game zou kunnen maken.

Help anderen
Heb jij al ervaring met coden en je vindt het leuk om andere kinderen dit ook te leren? Kom dan naar de Dojo, het is altijd goed om informatie te delen met anderen. Wie weet kan je ook wat van een anderen leren.

Inschrijven voor de CoderDojo kan vanaf 23 november via de website.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op