15e editie Truck en Tractor Pulling Oudenhoorn

Zaterdag 13 juni is alweer de 15e editie van Truck en Tractor Pulling Oudenhoorn! Op baan 1 zullen zes klassen te weten Light Modifieds, Mini Unlimiteds, Super Stocks, Two Wheel Drives, Modifieds en Prostocks uit de Grand National strijden voor punten voor het Nederlandse kampioenschap. Hierbij zullen veel vertrouwde teams aanwezig zijn. Allerlei soorten motoren en mechanische hoogstandjes zullen op de baan verschijnen, die ook weer het nodige geluid gaan produceren (gehoorbescherming is dan ook zeker aan te raden).

De tweede baan zal het strijdtoneel zijn van de Farm Stock Klasse Sport en Supersport en de Sport en Super Sport TruckKlasse. De Farmstock Klasse bestaat uit tractoren met het uiterlijk van een normale landbouwtrekker, maar onder de motorkap is hierbij alleen het nodige (of eigenlijk alles) aangepast om de pk’s flink op te schroeven.

Ook de trucks lijken nog redelijk op de standaard wegvoertuigen tot het moment dat het gas opengaat voor de sleepwagen! Ook de Light two-wheel-drive klasse welke vorig jaar haar debuut had zal weer aanwezig zijn.

Naast de strijdende teams zijn er op het terrein marktkraampjes, een springkussen, diverse cateringstands met snacks, ijs en andere delicatessen uit Oudenhoorn en omgeving. Dit jaar ook weer aanwezig in Oudenhoorn: Micropullers, tractor pulling op schaal 1:10, tot in de kleinste details zijn de tractoren door de deelnemers ontworpen en gebouwd.

Sommige modellen beschikken zelfs over een vermogen van meer dan 10 pk en laten de achterwielen met ruim 120 km per uur spinnen. Deze mini krachtpatsers rijden op hun eigen grondbaan hun wedstrijd.

Bezoek naast de wedstrijd ook eens het rennerskwartier waar u de trucks en wedstrijdtractoren kunt bewonderen, foto’s kunt nemen en een praatje met de coureurs kunt maken.

Het evenement start om 16.00 uur, de laatste klasse is rond 22.30 uur afgelopen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op