100 gezinnen. 100 dagen. 100% afvalvrij

Gemeente Nissewaard kiest voor een duurzame toekomst met minder afval en meer grondstoffen. Veel afval is namelijk grondstof. Dat geldt voor bijvoorbeeld keukenafval, papier, plastic verpakkingen, glas, textiel of batterijen.

Door deze materialen uit het restafval te houden en opnieuw te gebruiken, werken we aan een duurzame, circulaire economie waarin we kringlopen sluiten. Het liefst in de regio.

In Nissewaard wordt gestreefd naar minder afval. Een gemiddeld persoon in Nederland gooit 4,5 kg per week aan restafval weg. In deze gemeente is dat 6,9 kg per persoon per week. Dat kan minder door beter het afval te scheiden!

Ben jij 1 van de 100?
Wij zijn op zoek naar huishoudens uit de gemeente Nissewaard die deze uitdaging aan durven gaan. Van jong tot oud. Van een eenpersoonshuishouden tot een groot gezin. Van vrijstaand wonend tussen de weilanden tot 30 verdiepingen hoog in de stad. Een dwarsdoorsnede uit de samenleving.

Meer weten over 100 gezinnen. 100 dagen. 100% afvalvrij of direct aanmelden kijk dan op http://www.nissewaard.100-100-100.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op