Videoreportage Nederlands kampioenschap Run-Bike-Run

Het Nederlands Kampioenschap Run-Bike-Run, dat Triathlonvereniging TVS’90T samen met de Nederlandse Triathlonbond NTB op zondag 9 oktober organiseerde, kende een groot en sterk deelnemersveld.

Totaal kwamen zondag op het Wielrenpad in Spijkenisse, de thuisbasis van TVS’90, zo’n 250 atleten aan de start. Onder hen de regerend Nederlands Kampioen bij de senioren Stein Posthuma die in Spijkenisse zijn vorig jaar in Assen veroverde titel wilde verdedigen.

Er waren op zondag verschillende series, met elk verschillende afstanden. De dag begon met een scholierenserie voor jeugd t/m 15 jaar. Zij liepen eerst 2,5 km, fietsen daarna 10 km en tot slot liepen ze een afsluitende ‘Run’ van 1,25 km.

Daarna was het de beurt aan de jeugd met een wedstrijdlicentie, zij startten over dezelfde afstand en de winnaar mag zich Nederlands Kampioen noemen. Daarna gingen de junioren van start over de dubbele afstand (5 km/20 km/2,5 km). Zowel bij de meisjes als bij de jongens stond een sterk startveld aan de start met daarin ook talenten van de organiserende thuisvereniging TVS’90 die mikten op een hoge klassering.

Kort na de junioren ging de recreatieve serie van start, daar stonden 50 atleten aan de start waaronder ook wethouder Martijn Hamerslag als onderdeel van een ‘duo-team’. Als slotserie het NK bij de senioren. Deze startte om 14.00 uur en ging van start met 10 km lopen, daarna 40 km fietsen en de afsluitende 5 km.

Er werden in alles series rondes van 2,5 km gelopen met steeds een doorkomst op het parcours op het Wielrenpad en was dus voor het publiek prima te volgen. Fietsen ging over het ‘Schapenpad’ waarna de afsluitende ‘Run’ ook weer rond het Wielrenpad ging, met de finish op de baan van PRC Delta/ TVS’90 (waar uiteraard ook de start plaatsvond).
Een korte impressie…

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top